Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på underbart god nektarinpaj med mazarinfyllning. Servera gärna pajen med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Blanda mjöl, smör och socker till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 20 min.
Kavla ut degen, ca 3 mm tjock, och tryck ut den en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ formen i frysen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajbotten mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
Riv mandelmassan fint på rivjärn. Blanda den med smör, socker, vaniljsocker och mjöl med elvisp.Vispa i ett ägg i taget.
5. Kärna ur nektarinerna och skär dem i klyftor.
6. Bred ut mazarinfyllningen i pajskalet. Lägg i nektarin klyftorna i ett cirkelformat mönster. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min, tills den stannat och fått en gyllenbrun färg. Låt pajen svalna innan den serveras.