Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nektarinklyftor och blåbär med Amarettosabayon

Amaretto är en italiensk mandellikör. 

Nektarinklyftor och blåbär med Amarettosabayon
Nektarinklyftor och blåbär med Amarettosabayon
Nektarinklyftor och blåbär med Amarettosabayon

Ingredienser

  • 6nektariner
  • 2 dlblåbär

Sabayon

  • 3äggulor
  • 3 mskströsocker
  • 3 mskAmaretto (mandellikör)

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och klyfta nektarinerna.

  2. Vispa socker och äggulor poröst i en kastrull på svag värme. Tillsätt Amaretto och fortsätt vispa över låg värme tills sabayonen är riktigt krämig och pösig, det tar ca 10 min. Servera krämen direkt eller kyld i glas, med nektarinbitarna och blåbär.

Vad tyckte du om receptet?