Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En somrig fruktkaka smakar härligt till en kopp kaffe, gärna tillsammans med en klick grädde.
Tidsåtgång: ca 25 min + 45 min gräddning
Sätt ugnen på 175 grader. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Pensla kanterna med smält smör.
Skär nektarinerna i klyftor. Lägg klyftorna i ett fint mönster i formen.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret. Vispa ner mjölet, som blandats med vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa sist ner saften. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad.
Låt svalna en stund och lossa sedan formens kant. Vicka kakan upp och ner och dra bort bakpappret.
Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök