Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nektarin- och hallonkaka

En kakpaj med både frukt och bär. En klick lättvispad grädde eller vaniljsås till är förstås alltid gott.

Nektarin- och hallonkaka
Nektarin- och hallonkaka
Nektarin- och hallonkaka
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 stägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 stskal- rivet av 1 stor citron
  • 5 mskvatten- hett

Fyllning

  • 2 stnektariner- eller persikor
  • 1,5 mskbrun farin
  • 1,5 mskströsocker
  • 1 tskkardemumma- nystött
  • 1,5 dlhallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och blanda sist ner citronskal och vatten under omrörning.

  3. Kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna klyftor. Blanda farin-, strösocker och kardemumma. Häll sockerblandningen och fruktklyftorna i en plastpåse och blanda om.

  4. Häll smeten i formen. Fördela fruktklyftorna över och strö på hallonen.

  5. Grädda kakan i mitten av ugnen 40–45 minuter, känn med en provsticka att den är färdiggräddad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök