Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En kakpaj med både frukt och bär. En klick lättvispad grädde eller vaniljsås till är förstås alltid gott.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och blanda sist ner citronskal och vatten under omrörning.
Kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna klyftor. Blanda farin-, strösocker och kardemumma. Häll sockerblandningen och fruktklyftorna i en plastpåse och blanda om.
Häll smeten i formen. Fördela fruktklyftorna över och strö på hallonen.
Grädda kakan i mitten av ugnen 40–45 minuter, känn med en provsticka att den är färdiggräddad.
Recept från Mitt kök