Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Man kan pickla de flesta grönsaker. Här har broccoli, morot och rödlök picklats med chili, ett syrligt och krispigt tillbehör som passar perfekt som tillbehör i mackor, men även till andra maträtter.
Ansa broccolin och skär eller bryt den i små buketter. Skala och skiva stjälken tunt. Skala och skiva moroten tunt, gärna på mandolin. Kärna ur och skiva chilin. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin.
Koka upp ättika, socker och vatten med pepparkorn och lagerblad.
Lägg grönsakerna i en ren glasburk och häll på den varma lagen. Sätt på locket och låt grönsakerna picklas i kylen i ca 8 tim.