Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nattpicklade grönsaker

Man kan pickla de flesta grönsaker. Här har broccoli, morot och rödlök picklats med chili, ett syrligt och krispigt tillbehör som passar perfekt som tillbehör i mackor, men även till andra maträtter.

Nattpicklade grönsaker
Nattpicklade grönsaker
Nattpicklade grönsaker
Picklade grönsaker i mjuka baguetter Foto: Ulrika Exblom

Ingredienser

  • 0,5broccolistånd
  • 1morot
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1rödlök
  • 1 dlättiksprit (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 4 dlvatten
  • 10svartpepparkorn
  • 1lagerblad

Gör så här

  1. Ansa broccolin och skär eller bryt den i små buketter. Skala och skiva stjälken tunt. Skala och skiva moroten tunt, gärna på mandolin. Kärna ur och skiva chilin. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin.

  2. Koka upp ättika, socker och vatten med pepparkorn och lagerblad.

  3. Lägg grönsakerna i en ren glasburk och häll på den varma lagen. Sätt på locket och låt grönsakerna picklas i kylen i ca 8 tim.

Vad tyckte du om receptet?