Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga små portionsbröd med örtpesto är goda till soppan, som mellanmål eller på buffén. Här behövs inget pålägg, snurrorna är perfekta som de är.
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop det till en deg. Täck bunken med plastfolie och låt den stå i kylen i ca 8 tim.
Örtpesto: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Mixa ihop alla ingredienser.
Stjälp upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dra försiktigt ut degen till en platta, ca 30 x 40 cm. Bred ut peston på plattan och vik ihop den från långsidan som ett treslag: Vik ena långsidan mot mitten och vik den andra långsidan över den första. Pudra över lite mjöl och skär längden i 10–12 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt i en smord muffinsplåt. Täck dem med bakduk och låt dem jäsa i ca 1 tim. Sätt ugnen på 275°.
Sätt in muffinsplåten mitt i ugnen. Sänk ugnsvärmen till 225° och grädda snurrorna i 15–20 min, tills de fått fin färg. Lägg snurrorna på ett galler och låt dem svalna.