Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på nattjästa morotsfrallor. Nattjäsning och ingen knådning. Bara att grädda på morgonen. Servera gärna med smör och den goda körsbärsmarmeladen.
Smula jästen i en bunke och häll i det kalla vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och morötter och blanda väl. Häll i mjölet, lite i taget, och rör samman till en kladdig deg. Det gör inget om det är lite klumpigt. Sätt plastfolie över bunken och ställ den i kylen i ca 8 tim eller över natten.
Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk, knåda inte. Mjöla händerna och forma degen till två rullar. Skär varje rulle i 10 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på frön och flingsalt.
Sätt plåten mitt i ugnen och kasta in en kopp vatten i botten på ugnen. Stäng ugnsluckan och grädda i ca 20 min. Låt svalna på galler.