Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nattjästa frukostbröd med aprikoser och valnötter

Recept på nattjästa frukostbröd med aprikoser och valnötter. Låt degen jäsa i kylen över natten, så har du nybakat på nolltid till frukosten!

Nattjästa frukostbröd med aprikoser och valnötter
Nattjästa frukostbröd med aprikoser och valnötter
Nattjästa frukostbröd med aprikoser och valnötter
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 12aprikoser- torkade
  • 1 msktorrjäst- för matbröd
  • 5 dlrågsikt
  • 4 dlvetemjöl special
  • 1 dlvalnötter- grovhackade
  • 1,5 tsksalt
  • 4 dlvatten- kallt
  • 1 mskhonung

Gör så här

  1. Klipp aprikoserna i mindre bitar. Blanda aprikoser, jäst, mjöl, ­valnötter och salt. Rör ihop med ­vatten och honung i en bunke till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och ställ den i kylen över natten.

  2. Skrapa ut degen på en väl mjölad arbetsbänk. Dra ut degen till en lång rektangel, ca 20 x 40 cm. Vik sedan ihop den på längden.

  3. Pensla med  vatten och strö på mjöl.

  4. Sätt ugnen på 275° och ställ in en plåt. Låt degen jäsa på ­arbetsbänken 20–30 min.

  5. Skär degen i mindre bitar och lägg dem på ett bakplåtspapper. Dra över papperet på den heta plåten.  

  6. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

  7. Kökstipset! Blandar du alla torra ingredienser i förväg i en fin burk så blir det ännu enklare att servera pinfärskt bröd.

Vad tyckte du om receptet?