Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på nattjästa frukostbröd med aprikoser och valnötter. Låt degen jäsa i kylen över natten, så har du nybakat på nolltid till frukosten!
Klipp aprikoserna i mindre bitar. Blanda aprikoser, jäst, mjöl, valnötter och salt. Rör ihop med vatten och honung i en bunke till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och ställ den i kylen över natten.
Skrapa ut degen på en väl mjölad arbetsbänk. Dra ut degen till en lång rektangel, ca 20 x 40 cm. Vik sedan ihop den på längden.
Pensla med vatten och strö på mjöl.
Sätt ugnen på 275° och ställ in en plåt. Låt degen jäsa på arbetsbänken 20–30 min.
Skär degen i mindre bitar och lägg dem på ett bakplåtspapper. Dra över papperet på den heta plåten.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Kökstipset! Blandar du alla torra ingredienser i förväg i en fin burk så blir det ännu enklare att servera pinfärskt bröd.