Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härliga frallor som är perfekta att baka ut på morgonen till frukost.
Rosta frön och kärnor i en het stekpanna tills de har fått lite färg. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt vetemjöl, grahamsmjöl, honung och salt. Rör ihop tills allt blandats, degen ska inte knådas. Tillsätt de rostade fröna och täck bunken med plastfolie. Låt degen jäsa till dubbel storlek i kylen över natten.
Skrapa försiktigt ut den lösa degen på en mjölad arbetsbänk. Vik försiktigt ihop den till ett avlångt paket genom att ta tag i degens kanter och vika in dem mot mitten. Vänd skarven nedåt.
Blanda ihop fröerna till toppingen i en skål. Dela degen i 8–10 bitar. Doppa snittytorna i fröblandningen och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 275°.
Sätt plåten mitt i ugnen, spruta in lite vatten eller ställ en liten värmetålig skål med kallt vatten längst ner och stäng luckan. Sänk ugnsvärmen till 225°. Grädda bröden mitt i ugnen 15–20 min, tills frallorna fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.