Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på nattjästa brytbröd med nötter och frön. Bröden får jäsa långsamt över natten och får nästan lite surdegskänsla.
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, honung, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och ställ den i kylen över natten.
Skrapa ut degen på en ordentligt mjölad arbetsbänk. Dela den i åtta lika stora bitar och forma dem till små baguetter, vrid dem gärna ett varv eller två. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 275° och ställ in en plåt. Pensla bröden med lite vatten och strö på lite mjöl och lite frön. Låt jäsa utan bakduk ca 30 min.
Dra över papperet med bröden på den heta plåten och grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna på galler.