Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Natashas soppgryta med kyckling

Det här receptet har Natasha fått av sina arbetskamrater. Variera genom att dryga ut grytan med potatis.

Natashas soppgryta med kyckling
Natashas soppgryta med kyckling
Natashas soppgryta med kyckling
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 gkycklingben- eller lår (ej urbenade)
  • 1gul lök- stor
  • 3morötter
  • 1 dlpersilja- strimlad
  • 1 mskrapsolja
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 2 msktomatpuré
  • 2lagerblad
  • 5svartpepparkorn
  • 3 dlvatten
  • 2tabasco

Tillbehör

  • ris- eller couscous

Gör så här

  1. Bryn kycklingen runt om på medelvärme i en stor stekpanna med släpplätt-beläggning, tills den får fin färg. Skala och grovhacka löken. Skala och skiva morötterna. Lägg lök, morötter och persilja i pannan och ringla över olja.

  2. Bryn alltsammans under omrörning 2–3 min. Smula över buljongtärningarna. Tillsätt tomatpurén, lagerblad och svartpeppar. Häll över vatten så att det täcker 2–3 cm.

  3. Koka upp under omrörning och koka sedan grytan utan lock på hög värme ca 25 min, tills kycklingen är mör och såsen får simmig konsistens. Droppa över tabascon.

  4. Servera grytan med ris eller couscous.

Vad tyckte du om receptet?