Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
När våren äntligen är här vill vi passa på att ta vara på alla härliga, färska primörer. Denna vackra rätt är gjord på nässlor, och toppas med knaperstekt bacon och vitlökskräm. Passar bra som förrätt att inleda en härlig middag med.
Sätt ugnen på 150 grader. Smörj fyra små ugnssäkra formar, som rymmer cirka 1 ½ deciliter.
Lägg nässlorna och tunnskivad purjolök i ett durkslag och häll över kokande vatten. Spola av dem i kallt vatten. Krama ur och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa. Tillsätt majsstärkelse, ägg, grädde, timjan, salt och vitpeppar. Kör till en jämn smet.
Ös smeten i formarna. Ställ dem i en ugnsform. Häll kokande vatten på botten, cirka 1 centimeter. Grädda på gallret på näst nedersta falsen i ugnen tills timbalerna stelnat, cirka 30 minuter. Låt timbalerna svalna. Lossa runt kanterna med en tunn kniv och stjälp upp dem på tallrikar eller serveringsfat.
Blanda samman majonnäs, turkisk yoghurt och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på timbalerna. Stek bacontärningarna knapriga i en het stekpanna och lägg på tallrikarna. Garnera med mâchesallad, rädisor och timjan.
Recept från Mitt kök