Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nässelsufflé med laxsmör

Recept på nässelsufflé med laxsmör. Nässelsuffléer är en härlig förrätt under våren. De är lätta att tillaga eftersom de kan förberedas i god tid. Satsen kan även gräddas i en stor suffléform. Servera då smöret separat till.

Nässelsufflé med laxsmör
Nässelsufflé med laxsmör
Nässelsufflé med laxsmör

Sufflé

  • 25 gsmör- smält
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 dlstandardmjölk
  • 2 dlnässlor- förvällda, avrunna och hackade (120 g)
  • 2 mskparmesan- finriven
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2frukostägg- vita och gula för sig

Laxsmör

  • 50 gkallrökt lax
  • 50 gsmör- mjukt
  • 1 tskpepparrot- från tub

Gör så här

  1. Smörj 6 portionsformar med smör.

  2. Laxsmör: Finhacka laxen och blanda väl med smör och pepparrot. Fördela det i 6 klickar på ett fat. Ställ det kallt.

  3. Smält smöret till sufflésmeten i en kastrull. Tillsätt mjölet, späd lite i taget med mjölken under kraftig vispning. Ta kastrullen från plattan.

  4. Rör i nässlor, parmesanost salt och peppar. Blanda i gulorna, en i taget. Hit kan förberedas.

  5. Sätt ugnen på 175°.

  6. Vispa vitorna till hårt skum . Vänd ned dem i smeten. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter.

  7. Servera suffléerna direkt med en klick laxsmör ovanpå.

Vad tyckte du om receptet?