Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på nässelsufflé med laxsmör. Nässelsuffléer är en härlig förrätt under våren. De är lätta att tillaga eftersom de kan förberedas i god tid. Satsen kan även gräddas i en stor suffléform. Servera då smöret separat till.
Smörj 6 portionsformar med smör.
Laxsmör: Finhacka laxen och blanda väl med smör och pepparrot. Fördela det i 6 klickar på ett fat. Ställ det kallt.
Smält smöret till sufflésmeten i en kastrull. Tillsätt mjölet, späd lite i taget med mjölken under kraftig vispning. Ta kastrullen från plattan.
Rör i nässlor, parmesanost salt och peppar. Blanda i gulorna, en i taget. Hit kan förberedas.
Sätt ugnen på 175°.
Vispa vitorna till hårt skum . Vänd ned dem i smeten. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter.
Servera suffléerna direkt med en klick laxsmör ovanpå.