Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nässelsoppa (spenatsoppa)

Bjud dina gäster på denna nässelsoppa med fräscha vårfärger. Det går även bra att byta ut nässlorna mot spenat.

Nässelsoppa (spenatsoppa)
Nässelsoppa (spenatsoppa)
Nässelsoppa (spenatsoppa)
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 2 lnässlor- späda (eller motsvarande mängd spenat)
  • 1 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msksmör
  • 3 mskvetemjöl
  • 1 dlvispgrädde
  • 2ägg- hårdkokta

Gör så här

  1. Koka nässlorna i vatten, under lock i cirka 15 minuter. Låt sedan nässlorna svalna och krama ur vätskan. Spara vätskan från kokningen.

  2. Hacka nässlorna och knåda ihop en ”kula” av smör och mjöl.

  3. Koka upp nässelspadet igen och lägg i 1-2 buljongtärningar. Tillsätt mjöl och smörkulan. Rör om och låt soppan småkoka i cirka 5 minuter.

  4. Lägg i nässelhacket och grädden. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

  5. Servera med en ägghalva i varje sopptallrik.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök