Recept och styling: Christina Asplund Foto: Magnus Carlsson
Tillbehör:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på nässelsoppa med spenat och sojabönor. Servera med nybakade dinkelbröd och krukost.
Skala och hacka löken mycket fint. Skala och riv potatisarna fint. Smält smöret i en gryta. Tillsätt löken och fräs den glansig och mjuk.
Späd med vatten och grönsaksfond. Tillsätt potatisen i soppan. Låt soppan sjuda, cirka 10 minuter. Rör om då och då.
Tillsätt nässlor och spenat i soppan och låt koka upp och sjuda 5 minuter. Mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och timjan. Lägg sojabönor och soppa i portionsglasen.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Magnus Carlsson
Tillbehör:
Recept från Mitt kök