Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nässelsoppa med spenat

Recept på nässelsoppa med spenat och sojabönor. Servera med nybakade dinkelbröd och krukost.

Nässelsoppa med spenat
Nässelsoppa med spenat
Nässelsoppa med spenat
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 1 storschalottenlök
  • 2potatisar
  • 2 msksmör
  • 1,25 lvatten
  • 0,5 dlgrönsaksfond
  • 150 gnässlor- förvällda
  • 50 gspenat
  • 50 gsojabönor- tinade
  • salt
  • peppar
  • timjan

Gör så här

  1. Skala och hacka löken mycket fint. Skala och riv potatisarna fint. Smält smöret i en gryta. Tillsätt löken och fräs den glansig och mjuk.

  2. Späd med vatten och grönsaksfond. Tillsätt potatisen i soppan. Låt soppan sjuda, cirka 10 minuter. Rör om då och då.

  3. Tillsätt nässlor och spenat i soppan och låt koka upp och sjuda 5 minuter. Mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och timjan. Lägg sojabönor och soppa i portionsglasen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Magnus Carlsson

 

Tillbehör:

 

Recept från Mitt kök