Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nässelsoppa med fänkål & halstrad pilgrimsmussla

Nässelsoppa med fänkål och halstrad pilgrimsmussla. Servera gärna med ett gott bröd, kanske som en förrätt till valborgsfesten?

Nässelsoppa med fänkål & halstrad pilgrimsmusslaNässelsoppa med fänkål & halstrad pilgrimsmusslaNässelsoppa med fänkål & halstrad pilgrimsmussla
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • 0,25fänkål
  • 2 msksmör
  • 125 gnässlor- förvällda
  • 1 lgrönsaksbuljong
  • 1potatis
  • salt- peppar

Till servering

  • 8pilgrimsmusslor
  • rapsolja
  • salt- peppar

Till garnering

  • nässla- ev. eller kruspersilja

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Ansa och skiva fänkålen. Fräs i en gryta med smör grönsakerna blivit lite mjuka.

  2. Tillsätt hackade förvällda nässlor, grönsaksbuljong och en skalad riven potatis. Låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

  3. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Halstra i ytterst lite rapsolja, cirka 30 sekunder per sida. Salta och peppra lätt. Servera musslorna i soppan. Garnera ev med en späd nässla. Servera med kuvertbröd med sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

Se exempelvis: recept på kuvertbröd med sesamfrön

Recept från Mitt kök