Se exempelvis: recept på kuvertbröd med sesamfrön
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nässelsoppa med fänkål och halstrad pilgrimsmussla. Servera gärna med ett gott bröd, kanske som en förrätt till valborgsfesten?
Skala och hacka löken. Ansa och skiva fänkålen. Fräs i en gryta med smör grönsakerna blivit lite mjuka.
Tillsätt hackade förvällda nässlor, grönsaksbuljong och en skalad riven potatis. Låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Halstra i ytterst lite rapsolja, cirka 30 sekunder per sida. Salta och peppra lätt. Servera musslorna i soppan. Garnera ev med en späd nässla. Servera med kuvertbröd med sesamfrön.
Se exempelvis: recept på kuvertbröd med sesamfrön
Recept från Mitt kök