Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig nässelsoppa. Lägg en klick löjrom i soppan som ett lyxigare alternativ till ägghalva. När nässlorna förvälls och sedan sköljs i kallt vatten behåller de sin gröna färg. Babyspenat är ett bra och nyttigt alternativ till nässlor.
Skölj nässlorna och förväll dem ca 1 minut. Skölj sedan i kallt vatten. Skala och skiva lök och potatis.
Fräs lök och potatis i smör. Häll på vatten, grädde och vin. Sjud under lock ca 15 min, tills potatisen är mjuk. Smula ner buljongtärningarna.
Lägg nässlorna i en mixer. Häll på hälften av soppan och mixa slätt. Den blir slätast och grönast i mixer, men mixerstav fungerar också.
Värm soppan. Krydda med salt. Rör crème fraichen med citronsaften så att den blir rinnig. Tillsätt citronskalet.
Fördela soppan i tallrikar. Ringla i citron-crème fraiche och strö på dillkvistar, skott eller örter. Lägg en sked löjrom i varje tallrik och mal över peppar. Servera eventuellt med bröd.