Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på nässelsoppa med brynt smör och ägg. En riktigt lyxig middagssoppa. Serveras den till förrätt räcker den till fler.
Förväll nässlorna i rikligt med kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av och skölj nässlorna i iskallt vatten för att soppan ska bli riktigt grön.
Skala och skiva vitlöken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva potatisen. Fräs lök och potatis i smör i en gryta 2–3 min. Lägg i buljongtärningen och häll på vattnet. Sjud tills potatisen mjuknat.
Lägg ner nässlorna och låt dem koka med 1–2 min. Häll upp i en mixerkanna och mixa soppan slät. Fyll inte för mycket i mixern, då finns det risk att det stänker. Värm och rör ner crème fraichen. Krydda med salt och peppar.
Skär brödet i små tärningar och stek dem knapriga i 1 msk smör. Bryn 2 msk smör. Skala och hacka äggen. Servera ägg, brödtärningar och brynt smör till soppan. Garnera med shisokrasse.