Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nässelsoppa

Recept på en god och lättlagad nässelsoppa. En klick creme fraiche på slutet både lyfter och rundar av soppan.

NässelsoppaNässelsoppaNässelsoppa
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1schalottenlök
  • 1gräslök- knippa (ca 25 g)
  • 4 lnässlor- nyplockade
  • 1 msksmör
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlcrème fraiche

Pocherade ägg

  • 1 lvatten
  • 0,5 mskättiksprit- 12 %
  • 0,5 msksalt

Tillbehör

  • 1 pktbacon
  • 4pocherade ägg

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Grovhacka gräslöken. Rensa och och grovhacka nässlorna.

  2. Fräs lök, gräslök och nässlor i smör 2–3 min under omrörning. Kör blandningen i matberedare till slät konsistens. Späd ev med lite vatten om det behövs.

  3. Häll tillbaka mixen i grytan. Blanda ner mjölet. Tillsätt resten av vattnet och smula över buljongtärningarna.

  4. Låt soppan sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt. Vispa ner creme fraiche. Värm soppan före servering.

    Foto: Holger Edström

    Nässelsoppa

Vad tyckte du om receptet?