Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en god och lättlagad nässelsoppa. En klick creme fraiche på slutet både lyfter och rundar av soppan.
Skala och hacka löken. Grovhacka gräslöken. Rensa och och grovhacka nässlorna.
Fräs lök, gräslök och nässlor i smör 2–3 min under omrörning. Kör blandningen i matberedare till slät konsistens. Späd ev med lite vatten om det behövs.
Häll tillbaka mixen i grytan. Blanda ner mjölet. Tillsätt resten av vattnet och smula över buljongtärningarna.
Låt soppan sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt. Vispa ner creme fraiche. Värm soppan före servering.
Foto: Holger Edström
Nässelsoppa