Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nässelomeletter med rom och rödlök

Recept på nässelomeletter med rom och rödlök. Servera de små omeletterna som förrätt med rostat bröd.

Nässelomeletter med rom och rödlökNässelomeletter med rom och rödlökNässelomeletter med rom och rödlök
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 dlnässlor- förvällda och finhackade
  • 3ägg
  • 2 mskvispgrädde
  • 3 mskvatten
  • 2 krmsalt
  • 2 msksmör

Tillbehör

  • 100 glöjrom- eller annan rom
  • 0,5rödlök
  • 50 ggrönsallad
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1citron

Gör så här

  1. Krama ur all vätska ur nässlorna. Vispa upp äggen. Tillsätt nässlor, grädde, vatten och salt.

  2. Hetta upp lite av smöret i en liten stekpanna. Häll ca 1/2 dl av smeten i pannan och vippa den så att smeten blir en en tunn omelett. Stek ca 2 min.

  3. Låt omeletten försiktigt glida ner på ett smörgåspapper och låt kallna. Stek resten av smeten till ytterligare 5 omeletter.

  4. Låt eventuellt rommen rinna av i en sil. Skala och finhacka löken. Rulla ihop omeletterna. Fördela sallad, omeletter, rom, lök och creme fraiche på tallrikarna. Krydda med peppar. Servera med en citronklyfta.

Vad tyckte du om receptet?