Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nässelomelett med ricotta och parmesan

Nässelomelett med ricotta och parmesan äter vi gärna som vårfrukost med du kan byta ut nässlorna mot kirskål eller babyspenat. Servera gärna med rostat surdegsbröd.

Nässelomelett med ricotta och parmesan
Nässelomelett med ricotta och parmesan
Nässelomelett med ricotta och parmesan
Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 2ägg
  • 3 mskvatten
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 mskolivolja

Topping

  • 1 lnässelblad- späda
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 mskolivolja
  • 2 krmflingsalt
  • 3 mskricottaost
  • 1 mskparmesan- riven
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Topping: Rensa och skölj nässlorna. Skala och hacka vitlöken.

  2. Stek nässlorna hastigt i olja så att de mjuknar och sjunker ihop. Låt vitlöken fräsa med ca 1 minut. Strö på flingsalt och ställ åt sidan.

  3. Vispa ihop ägg, vatten, gräslök, salt och peppar. Häll smeten i en liten stekpanna med olja och stek på medelvärme ca 5 min. Dra med stekspaden mot mitten ett par gånger och vicka pannan så att äggsmeten rinner ner.

  4. Lägg nässlor, ricotta och parmesan på omeletten. Strö över peppar.

Vad tyckte du om receptet?