Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nässelomelett med ricotta och parmesan äter vi gärna som vårfrukost med du kan byta ut nässlorna mot kirskål eller babyspenat. Servera gärna med rostat surdegsbröd.
Topping: Rensa och skölj nässlorna. Skala och hacka vitlöken.
Stek nässlorna hastigt i olja så att de mjuknar och sjunker ihop. Låt vitlöken fräsa med ca 1 minut. Strö på flingsalt och ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg, vatten, gräslök, salt och peppar. Häll smeten i en liten stekpanna med olja och stek på medelvärme ca 5 min. Dra med stekspaden mot mitten ett par gånger och vicka pannan så att äggsmeten rinner ner.
Lägg nässlor, ricotta och parmesan på omeletten. Strö över peppar.