Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nässel- och ramslökssoppa med ägg  

Nässel- och ramslökssoppa med ägg är sköna gröna smaker. Ramslök trivs bra ihop med nässlor. Koka gärna små fina vaktelägg att lägga i soppan.

Nässel- och ramslökssoppa med ägg  
Nässel- och ramslökssoppa med ägg  
Nässel- och ramslökssoppa med ägg  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 50 gnässlor- (ca 8 dl)
  • 2schalottenlökar
  • 5 dlvatten- + 1 msk
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 20ramslöksblad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 4hönsägg- kokta eller 8 kokta vaktelägg

Gör så här

  1. Rensa och skölj nässlorna. Skala och finhacka löken. Lägg nässlor och lök i en gryta.

  2. Tillsätt 5 dl vatten, grädde och vin. Tillsätt buljongtärningen. Låt koka upp. Blanda majsstärkelse och 1 msk vatten. Vispa ner redningen i soppan, koka 3 min.

  3. Ta grytan från värmen och tillsätt ramslöken. Mixa till en slät soppa. Krydda med salt och peppar. Servera med ägg.

Vad tyckte du om receptet?