Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nässel- och ramslökssoppa med ägg är sköna gröna smaker. Ramslök trivs bra ihop med nässlor. Koka gärna små fina vaktelägg att lägga i soppan.
Rensa och skölj nässlorna. Skala och finhacka löken. Lägg nässlor och lök i en gryta.
Tillsätt 5 dl vatten, grädde och vin. Tillsätt buljongtärningen. Låt koka upp. Blanda majsstärkelse och 1 msk vatten. Vispa ner redningen i soppan, koka 3 min.
Ta grytan från värmen och tillsätt ramslöken. Mixa till en slät soppa. Krydda med salt och peppar. Servera med ägg.