Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nässel- och dillpesto

Recept på nässel- och dillpesto. Får du inte tag på färska nässlor kan du använda färsk spenat.

Nässel- och dillpestoNässel- och dillpestoNässel- och dillpesto
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 25 gnässlor- riktigt späda och väl sköljda
  • 25 gvästerbottensost
  • 50 gsötmandel- skalad
  • 0,75 dlolivolja
  • 1 mskdill- finhackad
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1 tskflädersaft- konc
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Hacka nässlorna lätt och lägg i en matberedare. Riv ner osten och tillsätt resterande ingredienser.

  2. Mixa till en grynig pesto. Krydda med salt.

Vad tyckte du om receptet?