Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nässlor och lime kompletterar varandra bra i dessa cupcakes.
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj nässlorna och förväll dem i kokande vatten. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Krama ur dem.
Skrubba limefrukterna, riv skalet och pressa ut saften. Mixa de urkramade nässlorna tillsammans med limesaft och skal till en puré.
Vispa ägg och strösocker fluffigt. Tillsätt rapsolja. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i smeten. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Vänd till sist ner nässelpurén, spara 2 tsk till frostingen.
Förbered en muffinsplåt med pappersformar och fördela smeten i dem till ²⁄3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut dem och låt dem kallna på ett galler
Vispa ihop ingredienserna till frostingen och 2 tsk nässelpuré. Fyll en spritspåse, försedd med tyll, med krämen. Spritsa den på muffinsen och toppa dem med små späda nässelblad.