Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nässel- och citronkakor

Degen arbetas snabbt ihop och rullas till bollar som smälter ut fint

Nässel- och citronkakorNässel- och citronkakorNässel- och citronkakor
Foto: ASA SWANBERG SWANBERG PROD. / ASA SWANBERG

Ingredienser

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2ägg
  • 1citron- skal + 2 msk pressad saft
  • 4 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 0,5 dlnässlor- torkade

Topping

  • 1 dlflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Skrubba citronen, riv skalet och pressa saften ur halva, ca 2 msk. Vispa ner det i smeten.

  2. Rör ner vetemjöl, bakpulver och torkade nässlor och arbeta ihop till en ganska lös deg.

  3. Forma degen till bollar och rulla dem i florsocker. Lägg dem glest på två plåtar med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?