Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nasi goreng

Nasi goreng har blivit utsedd till en av världens godaste maträtter enligt en global undersökning av CNN. Testa att laga den själv så förstår du varför. Räkpasta finns i asiatiska livsmedelsbutiker, annars kan du ersätta den med sardellpasta som finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Receptet är hämtat ur boken "Mycket smak på nolltid" (Bonnier fakta) av Jennie Walldén.

Jennie Walldén
Nasi goreng
Nasi goreng
Nasi goreng
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 400 gkycklinglårfilé
  • rapsolja- neutral till stekning
  • 4ägg
  • 2 storabananschalottenlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 tskräkpasta
  • 8 dlris- kallt kokt
  • 3 mskketjap manis
  • 23 tsksambal oelek

Till servering

  • 3salladslökar
  • 2 mskschalottenlök- friterad eller rostad lök
  • 0,5gurka- i skivor
  • 250 gcocktailtomater
  • 0,5romansalladshuvud

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfilén i tärningar och stek i lite olja tills den har fått en fin yta. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

  2. Stek äggen på ena sidan tills vitan är fast och gulan är löst krämig.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök, bryn tills det har fått en lätt gyllene färg. Tillsätt räkpasta och låt fräsa i några sekunder. Lägg sedan i ris och den stekta kycklingen och rör om väl. Häll på ketjap manis samt sambal oelek, vänd runt i pannan och låt steka i 1 minut.

  4. Skiva salladslöken i tunna skivor. Strö över salladslök och friterad lök. Servera genast toppat med stekt ägg samt gurka, tomat och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök