Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 18g
Protein: 25g
Kolhydrater: 68g
Recept på nasi goreng med quorn. Nasi goreng är en klassisk indonesisk rätt. Här är en vegetarisk variant.
Skala och finhacka vitlöken. Blanda quornbitarna med vitlök och soja och marinera ca 10 min.
Finstrimla vitkålen. Ansa och skär salladslöken i ca 3 cm långa bitar.
Stek quornbitarna i 2 msk olja ca 2 min. Tillsätt kål och salladslök (spara eventuellt lite till garnering) och stek ytterligare ca 5 min. Vänd ner riset och stek ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Vispa upp äggen och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Häll smeten i pannan och rör om ca 2 min, tills äggen nätt och jämnt stelnat.
Strö rostad lök och salladslök över nasi gorengen och servera med extra ketjap manis.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego