Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nasi goreng med kyckling

Nasi goreng med kyckling är inspirerad av en klassisk nasi goreng. Stekt kycklingkött finns i kyldisken av olika märken och med olika smaksättningar. 

Nasi goreng med kyckling
Nasi goreng med kyckling
Nasi goreng med kyckling
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4grönkålsblad
  • 1röd paprika
  • 400 gkycklingkött- stekt
  • 8 dlris- kokt
  • 1 tskcurry
  • 4 mskkatjap manis- (indonesisk soja)
  • 4ägg
  • 1 krukakoriander
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Strimla grönkålen. Kärna ur och strimla paprikan.  Strimla kycklingköttet.

  2. Stek grönkål, paprika och kyckling i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt ris och curry och vänd runt så att riset blir varmt. Krydda med 1 tsk salt.

  3. Häll över katjap manis och lägg upp nasi gorengen på tallrikar. Stek äggen i 1 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm curry. Lägg äggen på tallrikarna. Toppa med koriander och servera.

Vad tyckte du om receptet?