Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nasi goreng med kryddiga räkor & stekt ägg

En indonesisk man-tager-vad-man-haver-rätt som får ett hälsolyft med det fiberrika råriset, perfekt för dig som upptäckt Dash-dieten! Låt gärna riset ha lite tuggmotstånd.

Nasi goreng med kryddiga räkor & stekt ägg
Nasi goreng med kryddiga räkor & stekt ägg
Nasi goreng med kryddiga räkor & stekt ägg
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • 2 mskrapsolja- till stekning
  • 8 dlråris- kokt
  • 400 gräkor- skalade
  • 2 dlvita bönor
  • 1 tskcurry- gul
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 1 msksrirachasås- (stark chilisås)
  • 12cocktailtomater
  • 2 mskpersilja- hackad

Tillbehör

  • 4ägg
  • evlimeklyftor- eller citronklyftor

Till garnering

  • bladpersilja- eller koriander

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.

  2. Fräs löken i oljan i en stor stekpanna. Blanda ner riset.

  3. Rör i räkor, bönor, curry och paprikapulver. Blanda i srirachasåsen.

  4. Dela cocktailtomaterna och lägg i. Vänd i persiljan.

  5. Stek äggen i en separat panna.

  6. Servering: Servera risrätten med de stekta äggen och eventuellt citron- eller limeklyftor.

  7. Garnera med färska örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök