Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nasi goreng

Nasi Goreng betyder stekt ris. Rätten serveras med fläskkött, kyckling eller räkor eller en blandning av alltihop. Den blir ganska het.

Nasi goreng
Nasi goreng
Nasi goreng
En fantastisk maträtt från Indonesien - prova det här enkla receptet Foto: iStock

Ingredienser

  • 3 dlris- kokt
  • 2 mskketjap manis- söt indonesisk soja
  • 2 msktomatpuré
  • 3schalottenlökar
  • 2chili- röd och grön
  • 1vitlöksklyftor
  • 150 gsalladskål
  • 100 gspenat- färsk
  • 2morötter- skalade
  • 400 gfläskkött- eller kyckling, eller räkor, skurna i små bitar
  • 1 mskolja- till stekning
  • 0,5 tsksvartpeppar
  • 2ägg
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Blanda det kokta riset med soja och tomatpuré.

  2. Hacka lök, chili, vitlök och grönsakerna och ställ åt sidan.

  3. Stek kött eller kyckling i oljan tills de nästan är färdiga. Tillsätt löken, chili, grönsakerna och salt. Stek tills grönsakerna är färdiga, tillsätt riset och vänd runt tills allt är varmt. Tillsätt peppar och ev mer salt.

  4. Vill du ha ägg med så vispa äggen skummigt med 1 krm salt. Stek blandningen 1-2 min som en omelett, vänd och stek kort på andra sidan. Omeletten rullas sedan och skäres i tunna skivor som blandas ner i den färdiga rätten.

Vad tyckte du om receptet?