Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nana ice cream bowl med jordgubbar

Ljuvlig glass gjord på jordgubbar, banan, kokosmjölk och grekisk yoghurt. Ringla över en chokladsås som går snabbt och enkelt att göra om du vill.

Nana ice cream bowl med jordgubbar
Nana ice cream bowl med jordgubbar
Nana ice cream bowl med jordgubbar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Nana ice cream

  • 2bananer
  • 500 gjordgubbar- frysta (eller snoppa av och frys in färska)
  • 1 dlkokosmjölk
  • 12 dlgrekisk yoghurt- eller havreyoghurt

Chokladsås

  • 1 dllönnsirap
  • 1,5 mskkakaopulver

Tillbehör

  • jordgubbar- färska
  • granatäppelkärnor
  • maräng- smulor
  • evchokladsås- eller flytande honung

Gör så här

  1. Nana ice cream: Skala och skiva bananerna, frys in skivorna i minst 4-5 timmar.

  2. Mixa jordgubbar och bananskivor, blanda i kokosmjölken och yoghurten och mixa glassen slät. Vänd runt innehållet i mixern emellanåt så det blir jämnt fördelat.

  3. Chokladsås: Koka ihop lönnsirap och kakao. Vispa till en slät chokladsås.

  4. Servering: Lägg upp glassen i portionsskålar. Lägg på färska jordgubbar, granatäppelkärnor och marängsmulor och eventuellt chokladsås eller flytande honung.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök