Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Naked cake. Smöret som har en lätt gul färg, får en grön ton, då det blandas med blå karamellfärg. Du kan också färga smörkrämen med gul eller röd färg. Du kan göra tårtan med två eller tre bottnar, beroende på hur du vill ha den. Ont om tid? Köp färdiga tårtbottnar.
Tillagningstid: 1 och 20 minuter + tid att kallna.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, cirka 20 cm i diameter.
Blanda mjöl och bakpulver.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vattnet i två tre omgångar mot slutet av vispningen. Blanda mjölblandningen försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda genast på nedersta falsen i ugnen 35-40 minuter. Låt svalna och stjälp upp kakan. Låt kakan kallna. Dela den i två-tre bottnar, beroende på hur du vill göra tårtan.
Smörkräm: Blanda äggulor, grädde och socker i en liten kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt kallna.
Skär smöret i bitar och lägg i en bunke. Vispa smöret med elvisp cirka 1 minut. Blanda i äggulekrämen 2-3 omgångar och vispa ihop till slät kräm. Tillsätt 1 droppe karamellfärg i taget till önskad färg.
Lägg ihop bottnarna med kräm emellan. Bred också ett lager kräm ovanpå och runt tårtan.
Garnera med chokladägg.
Recept från Mitt kök