Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nachotallrik med butternutpumpa

Krispigt, mjukt och krämigt med kryddig hetta är en bra beskrivning på den alternativa ”nachotallriken”. Butternutpumpa får ersätta köttfärsen som är vanlig på en nachotallrik. En härlig vegovariant som är minst lika god utan köttfärsen – om inte godare.

Nachotallrik med butternutpumpaNachotallrik med butternutpumpaNachotallrik med butternutpumpa
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1butternutpumpa- ca 1 kilo
  • 2 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskkoriander- mald
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskpaprikapulver
  • 0,5 tsksalt
  • 1rödlök
  • 1 förpsvarta bönor- (380 g)
  • 1 dlost- riven + 0,5 dl
  • 1 dltacosås
  • 0,5 påsenachos- (à 180 g)

Tillbehör

  • 1 dlinlagd jalapeño
  • 1 krukakoriander
  • 2 dlgräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och gärna varmluft. Skala pumpan med potatisskalare. Kärna ur och skär pumpan i ca 2 cm stora tärningar. Blanda tärningarna med olja, skalad och pressad vitlök, koriander, spiskummin, paprikapulver och salt. Skala och skär löken i klyftor.

  2. Lägg pumpa och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 min tills pumpatärningarna är mjuka och har fått lite färg.

  3. Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av väl i ett durkslag.

  4. Ta ut plåten och blanda bönor, tacosås, 1 dl ost och nachos med pumpa och lök. Strö över 1/2 dl ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  5. Strö jalapeño och koriander över grönsaker och nachos och servera med gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?