Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera indisk mat med naanbröd. Det är enkelt att göra själv – och blir fantastiskt gott!
Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i fingervarmt vatten och socker.
Låt blandningen stå ca 20 min tills det börjar bubbla.
Stöt senapsfröna lätt i en mortel. Rör ner dem samt salt, 2 msk olja, yoghurt och ägg i jästblandningen.
Arbeta ner mjöl lite i taget för hand eller med en degblandare. Arbeta degen ca 5 min i bunken.
Pensla med 1 msk olja, täck med plast och låt degen jäsa ca 1 timme.
Sätt ugnen på 250°.
Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsyta. Dela degen i 6 lika delar. Kavla ut dem till ovala, platta bröd och lägg dem två och två på plåtar med bakplåtspapper. Pricka bröden med en gaffel.
Grädda dem mitt i ugnen ca 10 min. Pensla bröden med smör eller olja medan de fortfarande är varma.
Här hittar du massor av recept för dig som älskar det indiska köket!