Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Naanbröd – recept på indiskt matbröd

Indiskt matbröd som ofta smaksätts med vitlök. Bröden serveras även fyllda med ost eller kött.

Naanbröd – recept på indiskt matbröd
Naanbröd – recept på indiskt matbröd
Naanbröd – recept på indiskt matbröd
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,75 dlkokosmjöl
  • 2 mskfiberhusk
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 4,5 dlvatten
  • 0,75 dlrapsolja
  • rapsolja- att steka i

Att pensla med

  • 100 gsmör
  • 2vitlöksklyftor- finhackade

Till garnering

  • persilja- eller koriander, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 75 grader.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  3. Koka upp vattnet.

  4. Rör i vattnet och oljan i skålen. Låt smeten svälla 10 minuter.

  5. Dela upp degen i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en avlång tunn kaka. Stek bröden en och en på båda sidor i en stekpanna med olja.

  6. Smält smöret och blanda i vitlöken.

  7. Lägg bröden på en plåt. Pensla bröden med vitlökssmör och sätt in dem mitt i ugnen i 3-4 minuter.

  8. Garnera med lite hackad persilja eller koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök