Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Naanbröd är ett typiskt inslag på det indiska middagsbordet. Den platta formen är perfekt att skopa upp maten med.
Vispa upp ägget med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver och jäst i en skål.
Värm mjölken till 45°och blanda först ner 1/2 dl mjölk. Tillsätt 8 1/2 dl mjöl och därefter resterande mjölk lite i taget. Arbeta kraftigt till en mjuk, smidig deg som inte kladdar.
Pensla degen med olja, täck skålen med fuktig handduk och låt jäsa ca 2 1/2 timme.
Sätt ugnen på grill och högsta värme och smörj två plåtar.
Knåda degen 2–3 min. Dela den i 12 bitar. Kavla ut till ovala kakor på mjölat bakbord. Låt jäsa ca 20 min under bakduk. Spraya ev med vatten, strö över sesamfrön. Grädda på en plåt i taget högt upp i ugnen ca 3 min på ena sidan och ca 1 1/2 min på andra.