Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Naanbröd

Naanbröd är ett typiskt inslag på det indiska middagsbordet. Den platta formen är perfekt att skopa upp maten med.

Naanbröd
Naanbröd
Naanbröd
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1ägg
  • 1 dlyoghurt- naturell
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 2 tskströsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2 tsktorrjäst
  • 2 dlmjölk
  • 8,5 dlvetemjöl- + 1/2 dl
  • 0,5 dlsesamfrön- svarta

Gör så här

  1. Vispa upp ägget med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver och jäst i en skål.

  2. Värm mjölken till 45°och blanda först ner 1/2 dl mjölk. Tillsätt 8 1/2 dl mjöl och därefter resterande mjölk lite i taget. Arbeta kraftigt till en mjuk, smidig deg som inte kladdar.

  3. Pensla degen med olja, täck ­skålen med fuktig handduk och låt jäsa ca 2 1/2 timme.

  4. Sätt ugnen på grill och högsta värme och smörj två plåtar.

  5. Knåda degen 2–3 min. Dela den i 12 bitar. Kavla ut till ovala kakor på mjölat bakbord. Låt jäsa ca 20 min under bakduk. Spraya ev med vatten, strö över sesamfrön. Grädda på en plåt i taget högt upp i ugnen ca 3 min på ena sidan och ca 1 1/2 min på andra.

Vad tyckte du om receptet?