Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Muurikkabröd

Recept på muurikkabröd. De här bröden är en nordisk variant av de indiska naanbröden.

MuurikkabrödMuurikkabrödMuurikkabröd

Ingredienser

  • 50 gjäst- (37°)
  • 0,5 lvatten
  • 2 tskströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 9 dlvetemjöl- (480g)
  • 2 mskmatyoghurt
  • 1 tsksalt
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vatten. Tillsätt socker och vaniljsocker. Rör ner mjölet. Arbeta degen ca 5 min.

  2. Tillsätt yoghurt och salt. Rör med träsked ca 3 min. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 min.

  3. Dela upp degen i tio bitar och platta ut dem till ca 1 cm tunna kakor.

  4. Stek i olja på en varm murrikka ca 3 min på varje sida, beroende på temperatur. Låt det bli gyllene. Strö över flingsalt och ät genast!

Vad tyckte du om receptet?