Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sesamdoftande saftigt mustigt bröd med mersmak. Gott att rosta.
Smula jästen i en degbunke till köksmaskinen. Rör ut den med en del av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, sesamolja, kvarg, sirap, äggula, kruskakli, sesamfrön och nästan allt vetemjöl. Arbeta in saltet i degen på slutet. Degen ska bli smidig och arbetas i köksmaskin, cirka 10 minuter. Lägg över i en stor plastlåda med lock. Låt degen jäsa i kylen över natten eller i cirka 8 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda ihop den. Dela degen i sex bitar och rulla ut till långa längder. Fläta samman dem tre och tre till två flätor. Lägg dem tvärs över en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt dem jäsa, cirka 45 minuter.
Pensla dem med uppvispat ägg och garnera med sesamfrön. Grädda bröden på nedersta falsen i cirka 45 minuter. Låt bröden svalna på bakgaller under bakduk.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök