Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på currykyckling. En mustig och mild currygryta som gillas av hela familjen.
Dela kycklingfiléerna i grova bitar. Skala och skiva löken.
Gör curryblandningen: Skala vitlök och ingefära. Skär i grova bitar och lägg ner i en mixer. Dela chilin och skrapa bort frön och hinnor. Låt frön och hinnor vara kvar om du gillar stark curry. Skär i grova bitar. Tillsätt i mixern med paprikapulver, gurkmeja, salt, olja, citronsaft och färsk koriander. Kör till en slät konsistens. Hetta upp en stekpanna på hög värme utan fett. Tillsätt spiskummin och koriander. Rosta kryddorna tills de fått lite färg och poppar i pannan. Stöt dem i en mortel och blanda med den mixade kryddblandningen.
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs 3 msk av curryblandningen i några minuter. Tillsätt kyckling och lök och stek i cirka 2-3 minuter, rör i grytan under tiden. Tillsätt kokosmjölk och grädde. Koka samman i cirka 10-12 minuter utan lock.
Recept från Mitt kök