Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bondens egna recept - detta recept är framtaget tillsammans med vår odlare av vita bönor, Kenneth Petersson från Mörbylånga på Öland. I denna härliga lammgryta trivs verkligen de vita bönorna. Lika perfekt i Pyrenéerna som i Piteå - en kulen kväll.
Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 8 timmar, häll av vattnet.
Skär upp lammbogen i grytbitar och fräs upp med smör i stekpanna så att köttet får en fin yta. Häll de brynta grytbitarna i en stor gryta.
Tärna fläsk, potatis, morötter och palsternacka och lägg ner i grytan. Grovhacka lök och lägg ner tillsammans med de vita bönorna. Riv vitlöken och blanda ner tillsammans med krossade tomater, tomatpuré, vin, balsamico, champinjoner och vatten. Låt det koka upp och skumma av (en till två gånger).
Lägg sedan i örterna och låt småkoka i ca två timmar eller tills köttet är mört.
Smaka av med salt och peppar. Servera med lantbröd!