Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här smaksätter du lammgrytan med sardeller som ger en mycket god sälta. Servera med stekt polenta med smak av parmesan. Om ni hellre vill ha potatis eller ris till går det förstås också bra.
Hacka löken och pressa vitlöken. Skär bleksellerin i skivor. Fräs grönsakerna i en stekpanna och lägg dem åt sidan.
Vänd lammköttet i vetemjölet på en tallrik. Stek köttet så att det får färg i stekpannan. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta.
Vispa ur stekpannan med vattnet och tillsätt det till grytan. Rör ner krossade tomater, sardeller och kalvfond. Låt lammgrytan koka under lock i cirka 1 timme. Rör då och då.
Tillsätt lök, vitlök och blekselleri efter halva tiden.
Häll bort såsen på cocktailtomat-burken och tillsätt tomater och ärter när det återstår 5 minuter. Smaka av med salt. Strö på bladpersilja.
Under tiden som lammgrytan kokar kan du göra polentan. Koka upp vatten och grönsaksbuljong.
Tillsätt polentagrynen samtidigt som du rör. Koka under omrörning i 5-6 minuter.
Smaka av med parmesanost, bladpersilja och eventuellt salt. Häll smeten i en vattensköljd rund sockerkaksform. Låt den stelna och skär den sedan i trekanter.
Stek polentan i olivolja i en stekpanna. Servera lammgrytan med varm polenta och en sallad.
Recept från Mitt kök