Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mustig kycklingsås

En mustig sås som kan förberedas dagen innan och som också passar till gås och kalkon.

Mustig kycklingsås
Mustig kycklingsås
Mustig kycklingsås

Ingredienser

  • 1morot
  • 1gul lök
  • 75 grotselleri
  • 2 msksmör
  • 1 msktomatpuré
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 4 mskvetemjöl
  • 8 dlvatten
  • 1 dlkalvfond- koncentrerad
  • 3 dlrött vin
  • 1 mskkinesisk soja
  • 0,5 dlmadeira

Gör så här

  1. Skala morot, lök och selleri, skär och hacka i små tärningar. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs grönsakerna under omrörning 2-3 min. Tillsätt tomatpuré, peppar och vetemjöl, rör runt så att allt blandas väl. Häll i vattnet lite i taget under omrörning.

  2. Tillsätt fond och rödvin. Låt såsen sjuda utan lock i ca 30 min. Sila såsen och smaka av med soja och madeira.

Vad tyckte du om receptet?