Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på soppgryta med kyckling och nudlar. Att köpa hel kyckling lönar sig både för plånboken och för att få ut maximalt med smak. Som i denna värmande soppa där hela kycklingen får koka och ge en mustig buljong. Ett extra plus är att den nästan sköter sig själv på spisen.
Lägg kycklingen i en gryta och häll över vatten så att det täcker kycklingen. Låt koka upp.
Skala och skär löken i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Skumma buljongen och tillsätt lök, vitlök, pepparkorn, lagerblad och salt. Låt koka under lock i 1–1 1/2 tim tills kycklingen är riktigt mör.
Ta upp kycklingen och låt buljongen koka utan lock i ca 10 min. Sila buljongen och häll tillbaka den i grytan.
Skala och tärna morötter och palsternacka. Ansa och strimla salladslöken. Lägg rotfrukter, lök och spenat i buljongen och låt sjuda i ca 10 min.
Plocka under tiden köttet från lår, vingar och skrov och dra kycklingköttet i strimlor. Spara kycklingbrösten t ex till en pastasås. Hacka dillen.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av. Fördela nudlar och kycklingkött i djupa tallrikar. Häll över soppan och toppa med dill.
Läs också: