Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mustig kotlettgryta med äpple

En riktig bjudrätt med god äppelsås.

Mustig kotlettgryta med äpple
Mustig kotlettgryta med äpple
Mustig kotlettgryta med äpple
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 2morötter
  • 2gula lökar
  • 2äpplen
  • 800 gkotlettrad- benfri
  • 1 msksmör- eller margarin + 1 msk
  • 2 mskrosmarin- färsk
  • 2 dlmatlagningsvin- rött
  • 2 dlköttbuljong- på tärning eller fond
  • salt
  • peppar
  • 250 gsvamp
  • 1rödlök
  • 1 dlpersilja

Servera med:

  • butternutpumpa- stekt

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och lökar i tärningar. Skala, kärna ur och dela äpplena i bitar.

  2. Bryn köttet runtom i smör i en gryta. Lägg i morötter, lök och äpple och fräs lite till.

  3. Strö i rosmarin och späd med vin och buljong. Låt sjuda under lock i cirka 45 minuter tills köttet är mört.

  4. Ta upp kött och rosmarin och mixa såsen slät. Smaka av med salt och peppar. Skiva köttet och lägg tillbaka i såsen.

  5. Lägg på lock och håll varmt. Ansa svampen, skala och klyfta löken tunt. Fräs hastigt i smör i stekpanna.

  6. Krydda med salt och peppar och blanda med persilja. Strö över grytan och servera med butternutpumpa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök