Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det går givetvis bra att använda "vanlig" kyckling, vi rekommenderar dock majskyckling då den är mörare.
Stycka upp kycklingen i bitar. Bryn bitarna i smör runtom.
Lägg kycklingbitarna i en stor gryta. Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan. Häll på musten och buljongen. Koka upp och sjud i cirka 20 minuter.
Dela majsen i bitar och lägg i grytan och sjud cirka 5 minuter. Häll på grädden och red med majsena utrört i lite kallt vatten.
Strimla och stek baconen, låt det rinna av på en bit hushållspapper. Lägg i syltlöken och strö över bacon.
Garnera grytan med salvia.
Smaka av med salt och strö över svartpeppar från kvarn. Servera grytan med kokt potatis.
Recept från Mitt kök