Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mustig gryta 
med majskyckling

Det går givetvis bra att använda "vanlig" kyckling, vi rekommenderar dock majskyckling då den är mörare.

Mustig gryta 
med majskyckling
Mustig gryta 
med majskyckling
Mustig gryta 
med majskyckling
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 1majskyckling- hel
  • 2gul lök
  • 1 flaskaäppelmust- 50 cl
  • 8 dlkycklingbuljong
  • 2majskolvar
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 msksyltlök
  • 1 pktbacon- cirka 140 g
  • majsstärkelse (Maizena)- red med 1 msk eller 2 msk vetemjöl
  • salvia- några kvistar
  • salt
  • svartpeppar
  • smör- till stekning

Till servering:

  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Stycka upp kycklingen i bitar. Bryn bitarna i smör runtom.

  2. Lägg kycklingbitarna i en stor gryta. Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan. Häll på musten och buljongen. Koka upp och sjud i cirka 20 minuter.

  3. Dela majsen i bitar och lägg i grytan och sjud cirka 5 minuter. Häll på grädden och red med majsena utrört i lite kallt vatten.

  4. Strimla och stek baconen, låt det rinna av på en bit hushållspapper. Lägg i syltlöken och strö över bacon.

  5. Garnera grytan med salvia.

  6. Smaka av med salt och strö över svartpeppar från kvarn. Servera grytan med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök