Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mustig gryta med majskyckling


Gryta med bla. äppelmust, salvia, syltlök och vispgrädde till vilken vi serverar potatis.

Mustig gryta med majskyckling

Mustig gryta med majskyckling

Mustig gryta med majskyckling

WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 1majskyckling- hel
  • 2gul lök
  • 1 flaskaäppelmust- 50 cl
  • 8 dlkycklingbuljong
  • 2majskolvar
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 msksyltlök
  • 1 pktbacon- ca 140 g
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- redning eller 2 msk vetemjöl
  • kvistarsalvia- några
  • salt
  • svartpeppar
  • smör- till stekning

Gör så här

  1. Stycka upp kycklingen i bitar. Bryn bitarna i smör runtom.

  2. Lägg kycklingbitarna i en stor gryta. Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan. Häll på musten och buljongen. Koka upp och sjud i cirka 20 minuter.

  3. Dela majsen i bitar och lägg i grytan och sjud cirka 5 minuter. Häll på grädden och red med majsena utrört i lite kallt vatten.

  4. Strimla och stek baconen, låt det rinna av på en bit hushållspapper. Lägg i syltlöken och strö över bacon.

  5. Garnera grytan med salvia. Smaka av med salt och strö över svartpeppar från kvarn.

  6. Servera grytan med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök