Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mustig gryta med fläskytterfilé, chorizo och grönsaker

Recept på mustig gryta med fläskytterfilé. Grytan blir godare av att stå en dag eller två. Perfekt att göra i förväg och bara värma.

Mustig gryta med fläskytterfilé, chorizo och grönsaker
Mustig gryta med fläskytterfilé, chorizo och grönsaker
Mustig gryta med fläskytterfilé, chorizo och grönsaker
Foto: Jonny Lind

Ingredienser

  • 1 kgfläskytterfilé
  • 600 gchorizo
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1purjolök
  • 1zucchini
  • 350 gchampinjoner
  • 2paprikor- röda
  • 3 mskolivolja
  • 3 msktomatpuré
  • 2 tskchilipulver
  • 2 tskpaprikapulver
  • 2 tsktimjan
  • 2 tskoregano
  • 1 tskcayennepeppar
  • 9 dlvatten
  • 0,5 dlkalvfond- konc
  • 1 burkoliver- gröna (240 g)
  • 1 dlsyltlök
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • persilja- hackad

Tillbehör

  • ris- bulgur eller matvete

Gör så här

  1. Putsa fläskytterfilén och skär den i skivor. Skiva korven. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolöken. Halvera och skiva zucchinin. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

  2. Stek kött, korv och grönsaker i olja i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt tomatpuré och kryddor och häll över vatten och fond. Koka upp och låt sedan sjuda under lock ca 30 min. Rör om då och då.

  3. Blanda ner oliver, syltlök och crème fraiche i grytan och krydda med salt och peppar.

  4. Garnera grytan med hackad persilja och servera med ris, ­bulgur eller matvete.

Vad tyckte du om receptet?