Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Musslor är en råvara som vi borde äta mer av. Snabbmat som dessutom är nyttig och vansinnigt god. Som här med en kryddig grönsaksbas på tomat, selleri och paprika till krämig gyllengul risotto.
Skrubba musslorna rena med en rotfruktsborste eller svamp. Släng de musslor som är trasiga eller som är öppna och inte stänger sig när man knackar på dem. Lägg musslorna i en bunke med kallt vatten.
Fortsätt med att göra risotton. Hetta upp olja och smör i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök och saffran. Fräs i någon minut utan att det tar färg. Häll ner riset och låt det svettas i någon minut.
Häll ner hälften av vinet och några deciliter buljong. Rör och fortsätt med proceduren tills riset kokat nästan klart i cirka 15 minuter. Ställ risotton åt sidan och låt den svälla i cirka 10 minuter.
Häll ner oljan till sofriton i en rejäl kastrull. Tillsätt lök, vitlök, morot, selleri och paprika. Låt blandningen svettas i några minuter och tillsätt grovhackade tomater och örter.
Häll ner musslor och slå över vinet. Låt allt få ett uppkok och koka under lock i cirka 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig.
Smak av med salt och nymald peppar och servera med musslorna med risotto.
Recept från Mitt kök